Sertleşme Sorununa PRP Tedavisi | Op. Dr. Taner Çavumirza |

  • Home
  • Sertleşme Sorununa PRP Tedavisi

30 yılı aşkın süredir birçok hastalığın tedavisinde alternatif bir yöntem olarak uygulanan PRP tedavisi, etkinliğinin kanıtlanmasının ardından ereksiyon bozukluklarının tedavisinde de kullanılmaya başlamıştır.

ABD ve Avrupa’daki birçok klinikte başarı ile uygulanan yöntem, ağrısız olması nedeniyle Sertleşme Sorunu’nun tedavisinde de sıklıkla tercih edilmektedir.

PRP Nedir?
Kişiden alınan az miktardaki kanın özel bir santrifüj işleminden geçirilerek bileşenlerine ayrıştırılması ile elde edilen az miktardaki “platelet yönünden zenginleştirilmiş plazmanın”  yine aynı kişiye enjeksiyon yoluyla geri verilmesidir.

PRP, ilk olarak 1987’de açık kalp ameliyatlarında kan ürünlerinin transfüzyonunu azaltmak için kullanılmıştır. Günümüzde tıptaki kullanım alanları daha çok cerrahi ve kozmetik uygulamalarında yaygındır.

Ortopedik girişimler, dental ve ağız içi girişimler, travmatik cerrahi işlemler, plastik cerrahi işlemleri, doku ve kıkırdak yenilenmesi ve özellikle dermatolojide yara izlerinin yok edilmesinde, yüz gençleştirme ve doku yenilenmesinde başarı ile uygulanmaktadır.

Penise PRP Uygulaması Nasıl Yapılır?
Penis bölgesine lokal anestezik bir krem uygulaması yapılması ardından kişiden kan alınır. Bu kana uygulanan santrifüj işlemi sonrası elde edilen PRP, penisin bazı bölgelerine küçük iğnelerle enjekte edilir. İşlemin toplam süresi 45-60 dakika arasında olup, sonrasında ek bir işleme gereksinim duyulmadan kişi normal yaşamına dönebilir.

 

 

 

​PRP İşleminin Yan Etkisi Var Mıdır?
Hızlı ve etkili bir biçimde muayenehane ortamında uygulanan işlemin bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur. Uygulamada kişinin kendi kanı kullanıldığı için herhangi bir alerjik durum ve/veya enfeksiyon riski de beklenmemektedir. Peniste, 1-2 gün içerisinde geçen önemsiz hafif şişlikler görülebilir.

Bize Yazınız